Het ontsnappingsspel van de oude stad van Rhodos, de beste manier om de oude stad te verkennen.

Tijdens mijn laatste reis naar het eiland Rhodos heb ik de Rhodos oude stad voor een paar uur met de World City Trail-app. Een zelfgeleide ontsnappingsgame-tour, die je op eigen tempo kunt volgen en je meeneemt langs de meest verbazingwekkende locaties en belangrijke historische bezienswaardigheden van de oude stad. 

Hoe gaaf klinkt dat?

Wat is de World City Trail in de oude stad van Rhodos?

Rhodes old town ontsnappingsspel buiten

World City Trail is een online, interactieve escape room en self-guided tour-app waarmee je de beste delen van een stad te voet of met de fiets in je eigen tempo kunt ontdekken en verkennen. 

De oude stad van Rhodos was de eerste locatie die ze ooit aanboden, dus ik was ongelooflijk blij dat ik het originele spel kon uitproberen vanwaar het allemaal begon. 

De game is geschikt voor kleine groepen maar je kunt hem ook solo spelen, zoals ik! 

Tijdens mijn wandeling stopte ik op locaties die ik gewoon zou hebben overgeslagen als de app er niet was geweest en de korte maar pakkende stukjes historische en culturele informatie waren precies wat ik nodig had om me te kunnen voorstellen dat ik terug in de tijd reisde en naar een andere periode. 

Wat kunnen bezoekers verwachten van de World City Trail in de oude binnenstad van Rhodos? 

Ik speelde het ontsnappingsspel Rhodes World City Trail en ontdekte de oude stad zelf. 

Alles bij elkaar duurde het ongeveer 2 uur, maar als je wilt stoppen en elk van de genoemde plaatsen wilt bezoeken, schat ik een beetje extra. 

Alleen het Paleis van de Grootmeester kan bijvoorbeeld een paar uur duren als je door elke kamer zou dwalen en verdwaald zou raken in de grootsheid en geschiedenis van de plek. 

Hoe zijn de raadsels van het oude stadsspel van Rhodos? 

Rhodes old town ontsnappingsspel buiten

De raadsels beginnen gemakkelijk en worden vervolgens steeds lastiger. Maar maak je geen zorgen. Je krijgt veel hulp (als je ervoor kiest om het te gebruiken), dus het is niet mogelijk dat je vast komt te zitten op één locatie en je hersenen breekt terwijl je probeert naar het volgende niveau te gaan. 

Een van de dingen waar ik het meest van hield, waren de prompts om met een plaatselijke bewoner te praten of om hulp te vragen bij het oplossen van het raadsel. 

Rhodos was een van de vriendelijkste plaatsen waar ik ook ben geweest in een tijdje, dus ik twijfel er niet aan dat als je je op je gemak voelt bij het vragen om de weg, je veel steun zult hebben. 

Om je een voorbeeld te geven, ik moest mijn museumbezoek stopzetten en de dame aan de balie was zo teleurgesteld dat ik niet alle artefacten te zien kreeg dat ze me een verlenging aanbood voor de komende dagen, zodat ik kon komen terug en zie meer! 

Als je aan de andere kant het type persoon bent dat van een uitdaging houdt en niet op die "hint" -knop wilt drukken, wat er ook gebeurt, dan kun je het ook zelf oplossen. 

Hoeveel andere locaties worden er aangeboden? (momenteel) 

Op dit moment worden er drie locaties aangeboden in Griekenland en meer dan 28 andere landen, en er worden voortdurend nieuwe plaatsen toegevoegd. 

Je kunt een speurtocht doen in Antalya, Amsterdam of Athene, Berlijn, Londen en zoveel andere steden. 

In de toekomst, en zodra de grens weer aankomt, ben ik van plan om op deze manier meer steden te verkennen.

Hoe verloopt het proces?  

Het proces kan niet eenvoudiger zijn. 

Nadat je hebt betaald om toegang te krijgen tot de city escape game-city tour van je keuze, wordt je gevraagd om de app te downloaden als je een Android-gebruiker bent of om deze online te spelen voor elke telefoon zoals Android, iOS en meer. Voeg vervolgens uw informatie toe en geef uitgebreide details over hoe het werkt en wat u kunt verwachten. 

De spel werkt zowel offline als online en er is ook een herinnering om een batterijpakket mee te nemen voor het geval je bijna leeg raakt. Ik heb de online modus gebruikt, zodat ik de Google Maps-navigatie kon openen en sneller naar sommige locaties kon gaan, maar als je een meer extreme avontuurlijke stijl wilt, dan kun je de 'verdwalen'-sfeer omarmen en ronddwalen op zoek naar de verborgen aanwijzingen !