Brussel dingen om te doen

Brussel is de hoofdstad van België. Het is een van de fascinerende steden van België om te bezoeken. Het is vooral omdat Brussel vol zit met prachtige geschiedenis en verbluffende architectuur in elke steeg en straat. Al met al maakt de gelaagde sfeer van Brussel het de moeite waard om de stad in België te verkennen.

Brussel dingen te doen die u moet weten:

Wilt u enkele van de meest verbazingwekkende Brussel dingen om te doen ​Laten we de onderstaande lijst eens bekijken om meer te weten te komen over enkele van de must-see attracties hier:

1.      Triomfboog

brussel te doen 1

Als je een beetje buiten de geplaveide straten van Brussel gaat, moet je even naar de Triomfboog in Brussel gaan. U kunt zelfs rond de prachtige boog dwalen voor een vredig maar prachtig uitzicht. Hier kun je rond de triomfboog dwalen om de kunst- en historische musea, de Belliard-tunnel en de Grote Moskee van Brussel te bezoeken.

2.      Parliamentarum

Het bezoekersgedeelte van Parliamentarum is een bezoek meer dan waard. Bij aankomst krijg je een multimediagids die je helpt om hier door de permanente tentoonstelling te lopen. Hier kunt u echter ook een interactieve plattegrond bekijken die laat zien hoe de Europese Unie hier de lokale EP-leden beïnvloedt.

Het meest verbazingwekkende is dat de tentoonstelling beschikbaar is in meerdere talen voor meer gemak voor bezoekers.

Ongeacht uw mening over de Europese Unie, Parliamentarum is een van de meest verbazingwekkende dingen in Brussel om te doen. Met de demonstratie van de tentoonstelling hier, kunt u meer te weten komen over de ontwikkeling ervan na de Tweede Wereldoorlog. Ook wat het beoogt te bereiken voor het continent.

3.      Koninklijk paleis

Brussel dingen om te doen

Ook al wordt het Koninklijk Paleis niet meer als Koninklijk Paleis gebruikt, het is nog steeds een van de mooiste plekken om te bezoeken in Brussel. Het gebouw wordt echter nog steeds gebruikt voor meerdere officiële opdrachten.

Sterker nog, een ensemble van culturele gebouwen omringt het paleis en maakt het een bezoek waard in Brussel. Een begeleide tour kan u meenemen naar binnen in de ontvangstruimten en hallen die hier voor de bezoekers beschikbaar zijn.

Als je een tour van dit paleis wilt hebben, bezoek de plaats dan niet op maandag, want op maandag zijn openbare bezoeken niet toegestaan.

4.      Koninklijke musea voor schone kunsten - Brusselse dingen om te doen

Dit is een van de meest verbazingwekkende dingen om te doen in Brussel. Dit enorme Koninklijke museum voor schone kunsten combineert echter vier verschillende musea, die samen een van de grootste en beste kunstgalerijen ter wereld maken.

Het museum bezit verschillende verbazingwekkende collecties beeldende kunst.

  • Het Musée Old Masters is het huis van de werkcollectie van de Vlaamse en Nederlandse Oude Meesters.
  • De hallen van het Musée Modern bevatten echter de kunstwerken uit de 19e eeuw tot heden.
  • Terwijl galerie Musée Fin-de-Siècle zich concentreert op de kunstwerken van 1884 tot 1914.

Over het algemeen kun je hier de grootste collectie kunstwerken bekijken.

5.      Kapel kerk

Brussel dingen om te doen

Deze kerk Notre-Dame du Sablon uit de 15e tot 16e eeuw staat nog steeds bekend als de mooiste plek om te bezoeken in Brussel. Het interieur van deze kerk is ongetwijfeld adembenemend, vooral vanwege de prachtige glas-in-loodramen die erin zijn verwerkt.

Dit ontzagwekkende historische gebouw is absoluut een plek die je gezien moet hebben in Brussel.

6.      Beiaard van de Kunstberg

Deze historische plaats werd ontwikkeld van 1956 tot 1958. Het bewoont een verhoogde plaats tussen Place de l'Albertine en Place Royale. Dit zijn in feite grote gebouwen die een complexe architectuur opleggen.

Sterker nog, je hebt vanaf het plein een mooi uitzicht op een lager gelegen stad.

7.      Grote Markt

Brussel dingen om te doen

Het maakt niet uit of je de Grote Markt eerder hebt bezocht of niet, dit is altijd een plek om te ontdekken in Brussel. De Grote Markt is te mooi en dateert uit ongeveer 300 jaar.

Op verschillende tijden van het jaar kun je hier verschillende kunstinstallaties, evenementen en markten vinden. Het beste van alles is dat u met een kleine wandeling rond de Grote Markt gemakkelijk de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en Mannekin Pis kunt bezoeken.

Al met al, Brussel dingen om te doen lijst is behoorlijk lang. Dit zijn echter enkele van de must-see attracties waarmee je de stad op verbazingwekkende wijze kunt verkennen. Wil je ze in één wandeling ontdekken, spelen en leren? Probeer onze stadsspel in Brussel!