Rome speurtocht avontuur

Rome speurtocht avontuur! Vandaag is de dag! Ik werd vroeg wakker met een glimlach op mijn gezicht. Meteen trok ik wat knusse kleren aan en een paar goede schoenen. Toen pakte ik mijn tas, mijn cel vol batterij en ging de straat op.
De World City Trail app, die de speurtocht in Rome aanbiedt, zegt dat ik moet beginnen Piazza Navona.
Perfect! Het is niet ver van mijn hotel.
Binnen een paar minuten was ik er.
Het was zonder twijfel een van de mooiste pleinen die ik ooit heb gezien.

Het speurtochtavontuur in Rome heeft me geholpen de sfeer van de eeuwige stad te begrijpen!


De architectuur van de barokke gebouwen was betoverend. Ook creëerde de fontein in het midden het gevoel deel uit te maken van een Hollywood-film!
Ik vroeg me een beetje af en toen besloot ik op het toneelstuk te drukken. En hier was het. Mijn eerste raadsel. Meteen veranderde ik in de vrouwelijke versie van Sherlock Holmes die zich afvroeg in de straten van Rome.

Zat op een bankje, naast een man die gitaar speelde en begon na te denken, samen met de muziek die me hielp me te concentreren.
Gelukkig was de eerste eenvoudig op te lossen. Maar ik was zo trots op mezelf, dat ik het had opgelost!
Meteen liet de game mijn volgende stop zien. Pantheon.


Ik begon te lopen zodat ik mijn tweede raadsel kon bereiken en oplossen. Er was een navigatiesysteem in de app, dus ik vond het gemakkelijk.
Dwalen door de straten van Rome is zo bijzonder. Je kon overal kleine osteria's en restaurants zien, die het menu van de dag aanboden. Gelateria's die de lekkerste gelato maakten die je ooit zou kunnen proeven.

Rome speurtocht avontuur

Dit stadsspel bevat een fotografietour en een stadstour!


Elke straat had iets ouds dat het verdient om gefotografeerd te worden. Elk gebouw had iets te vertellen.
De tijd gaat zo snel en gemakkelijk, terwijl je hier loopt.
Ik kwam aan bij de Pantheon de navigatie van de escape game app te gebruiken zonder het te beseffen en, duidelijk, de plaats was vol met mensen. 

Vlaggen in alle kleuren hingen in de lucht om de vele groepen toeristen die hier waren de weg te wijzen. Je kon talen van over de hele wereld horen die de geschiedenis van dit verbazingwekkende gebouw uitlegden.

De tempel in Romeinse stijl is zo goed bewaard gebleven, dat als je je ogen sluit je nog steeds Romeinen en keizers voorbij ziet lopen. Aan het eind besloot ik de tempel niet binnen te gaan. De game heeft dat niet nodig! Vandaag is de dag gewijd aan het ronddwalen door Rome. En ik heb veel raadsels die op mij wachten om op te lossen.

Rome speurtocht avontuur

Maar eerst moet juffrouw Sherlock stoppen Rome speurtocht avontuur en eet een heerlijk hoorntje vol chocolade- en pistache-ijs! Ik kan een pauze nemen wanneer ik maar wil en het Rome "proeven"! Colosseo ik kom eraan!

Doei doei!